OCHR îl spulberă pe ORBAN:”Conflict de interese și incompatibilitate!”

ONG-ul OCHR a solicitat Agenției Naționale de Integritate pe data de 23 iulie, 2020, să constate starea de incompatibilitate și conflictul de interese cu privire la Ludovic Orban. De ce? Pe scurt, așa cum am explicat și în video-ul de mai jos, pentru că Ludovic Orban îndeplinește funcția de Premier al României, precum și cea de Președinte al Comitetului Național pentru Situații Speciale și de Urgență (CNSSU).

Cu alte cuvinte, Orban propune, în calitate de Președinte al CNSSU și tot Orban aprobă, în dubla calitate de Premier al României. Această acțiune a sa creează un precedent extrem de periculos, pentru că nu se știe ce altceva va putea propune și, implicit, aproba în viitor. Neavând un control asupra acestor propuneri venite din partea CNSSU, ne putem trezi în plină dictatură, dacă nu cumva deja se întâmplă asta prin hotărârea 36/2020 a CNSSU.

Această hotărâre conține o mulțime de articole de noaptea minții, însă cel mai grav este Art. 1, prin care CNSSU “CERTIFICĂ” pandemia de SARS-COV-2 pe data de 21.07.2020.

Cum poate o entitate din România să certifice o pandemie transfrontalieră, transcontinentală?! Și de ce nu ar face asta pentru orice alte boli infect-contagioase?!

Cum este posibil, după ce Ministerul Sănătății a recunoscut, printr-un document oficial, că nu a fost declarată epidemia de SARS-CoV-2 pe teritoriul României, să vii tu, CNSSU, Orban Ludovic, să “certifici pandemia”, după luni de măsuri aberante și abuzive?!

Este evident faptul că acest Premier încă în funcție a încălcat flagrant legea. Cu atât mai mult cu cât chiar el recunoaște, mândru, în ședința de guvern de pe data de 14.05.2020 că l-a înlocuit, în mod abuziv, pe Marcel Vela cu propria persoană:

https://www.google.com/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/ludovic-orban-azi-va-fi-declarata-starea-de-alerta-imi-asum-conducerea-comitetului-pentru-situatii-de-urgenta-1306904

“SESIZAREA INSPECTIEI DE INTEGRITATE

Cu privire la numitul LUDOVIC ORBAN, PRIM-MINISTRUL ROMANIEI, fata de care va solicitam sa constatati existenta starii de incompatibilitate precum si conflictul de interese, asa cum sunt acestea prevazute si reglementate de art 25 din Legea 176/2010, avand in vedere functia detinuta ca PRIM MINISTRU dar si cea de PRESEDINTE al Comitetului National Pentru Situatii de Urgenta.

La aceasta data nu exista nici un document official public din care sa reiasa aceasta schimbare la nivelul conducerii acestui Comitet, in schimb, Hotarari ale acestei autoritati sunt emise si semnate de LUDOVIC ORBAN ca Presedinte al CNSSU. (E.g. Hotararea nr 36/2020) iii. Astfel, incepand cu aceasta data, persoana ce isi asuma functia de Presedinte al CNSSU si care semneaza actele administrative cu efecte juridice nationale, este Dl LUDOVIC ORBAN in dubla sa calitate, aceea de Prim Ministru si Presedinte al CNSSU. iv. Conform declaratiilor Dlui Prim Ministru, aceasta asumare a unei alte functii in conducerea unei autoritati publice, ar fi in baza OUG 21/2004, modificata prin OUG 68/2020, prin care, art. 8 din Ordonanta de Urgenta modificata permite, conform noii reglementari, tot in baza unei Ordonante de Guvern, ca Presedintele CNSSU sa poata fi Primul Ministru al Romaniei, aspect deja legiferat si interzis de Legea 161/2003, art 84, al 1, lit a).”

SolicitarEa trimisă de ochr către ANI

Donați pentru a susține jurnalismul independent! https://www.paypal.me/IosefinaPascal?locale.x=en_US

IBAN: RO74INGB0000999908232066

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: