Monsanto, Bayer, a acceptat să plătească 10 miliarde de dolari oamenilor vătămati de ierbicide.

După zeci de ani de utilizare pe scară largă, după ce oamenii de știință ai companiei au analizat studiile care indică o legătură clară între produs și cancerul de limfom, compania-mamă care deține Monsanto, Bayer, a acceptat să plătească până la 10 miliarde de dolari în instanță pentru persoanele care au fost afectate de ingredientul activ din ierbicidul Roundup și care provoacă cancer.

Numărul de procese active împotriva firmei Bayer, având ca obiect ierbicidul Roundup a ajuns la peste 50.000! Discuțiile pentru soluționări extrajudiciare sunt în derulare încă din vara trecută.

Donați pentru a susține jurnalismul independent! https://www.paypal.me/IoefinaPascal?locale.x=en_US

IBAN: RO74INGB0000999908232066

Anul trecut, oamenii de știință au evaluat mai multe studii existente și au stabilit că omniprezentul Roundup de la Monsanto și ingredientul său activ, glifosatul, au crescut riscul de cancer de limfom non-Hodgkin (NHL) cu 41%, potrivit unei cercetări publicate în februarie 2019.

În 2018, un juriu din San Francisco a acordat 289 de milioane de dolari daune către un fost îngrijitor de școală, Dewayne Johnson, care a declarat că ierbicidul de la Monsanto i-a provocat cancer terminal.

Ca o curiozitate, acționar la Monsanto este, ați ghicit, Bill Gates. Care, ce să vedeți, a investit milioane de dolari în fertilizatori și ierbicide Monsanto.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: