56%dintre americani consideră că poliția a acționat corect!Însă huliganii sunt eliberați de procurori.

Conform noului sondaj făcut de NPR-MARIST, 56% dintre alegătorii americani consideră că poliția se comportă adecvat, ba chiar că nu este suficient de agresivă în reprimarea manifestațiilor violente la nivel național după moartea lui George Floyd. Doar 34% cred că poliția este prea agresivă. Restul respondenților nu și-au exprimat părerea.

Filmări cu violențe, bătăi, jafuri, vandalism, apar din aproape toate orașele importante din Statele Unite, dar politica privind condamnarea acestor huligani diferă de la stat la stat. În timp ce poliția locală nu a avut probleme în ceea ce privește arestarea celor care se angajează în fapte de violență, unele jurisdicții au refuzat să înceapă urmărirea penală.

Donate to support independent journalism! https://www.paypal.me/IosefinaPascal?locale.x=en_US

Donați pentru a susține jurnalismul independent!

Totuși, alte state, cum ar fi Texas și Missouri, adoptă o abordare mult mai strictă și colaborează cu guvernul federal pentru a depune plângeri penale și a-i condamna. Probabil că cea mai relaxată măsură cu privire la pedepsirea protestatarilor violenți a fost luată în St. Louis(unde a și fost împușcat mortal fostul șef al poliției, David Dorn), Missouri, procurorul local Kim Gardner refuzând să pună sub acuzare aproape 40 de persoane arestate pentru fapte violente.

„Biroul nostru a aflat că fiecare dintre jefuitorii și huliganii din St. Louis au fost lăsați să se întoarcă înapoi pe stradă de către procurorul local Kim Gardner”, a declarat miercuri procurorul general din Missouri, Eric Schmitt.

Protestatarii din afara statului au fost responsabili de incitarea la marea parte a violenței și jafurilor din timpul manifestațiilor inițiale din Minneapolis, Minnesota. Alte orașe din țară au cunoscut tendințe similare. Președintele Donald Trump a dat vina pe ANTIFA pentru incitarea la violențe, grupul despre care am scris în repetat rânduri aici: https://iosefinapascal.com/2020/05/31/trumpantifa-e-organizatie-terorista-oameni-calcati-in-picioare-pentru-ca-tineau-steagul-americii-si-pentru-ca-isi-aparau-magazinele-de-protestatari/

https://iosefinapascal.com/2020/06/04/videomarturii-halucinante-din-interiorul-antifasoros-finantari-si-rezist/

În condițiile în care țara se confruntă cu jafuri în masă, vandalism și omucideri, se cere tăierea bugetului poliției, ba chiar desființarea poliției locale! O asemenea propunere nu este doar ridicolă, ci și foarte periculoasă, mai ales venind din partea unor formatori de opinie, cu mare impact în societate, precum și din partea politicienilor democrați din Congres, sau din Consiliul General al mai multor state.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: