Medici din SUA:Mai multe sinucideri în această perioadă decât decese cauzate de virusul COVID-19.

Medicii de la John Muir Medical Center din Walnut Creek spun că au văzut mai multe decese de suicid în această perioadă de carantină decât decese cauzate de virusul COVID-19.

Șeful secției de traumatologie consideră că atunci când sănătatea mintală suferă atât de mult, este timpul să oprim măsurile de restricție și izolare. “Personal cred că este timpul “, a spus dr. Mike deBoisblanc.

Donați pentru a susține jurnalismul independent! [wpedon id=534]

„Cred că, inițial, această stare de urgență a fost pusă la punct pentru a aplatiza curba și pentru a ne asigura că spitalele au resursele pentru a avea grijă de pacienții COVID. Avem resursele necesare pentru a face asta, iar sănătatea comunității noastre suferă “.

” Numerele sunt fără precedent, a spus el. „Nu am văzut niciodată numere de genul acesta, într-o perioadă atât de scurtă de timp”, a spus el. „Vreau să spun că am văzut un an de zile de tentative de sinucidere în doar ultimele patru săptămâni”.

Hansen și DeBoisblanc spun că, în mare parte, de suicid mor adulții tineri. Sunt îngrijorați de stresul pe care îl poate aduce izolarea și pierderea locului de muncă pe măsură ce această carantină continuă.

https://abc7news.com/amp/suicide-covid-19-coronavirus-rates-during-pandemic-death-by/6201962/?__twitter_impression=true

Noi amintim și problema violenței domestice care a crescut în România din cauza carantinei, dar și numărul uriaș de divorțuri din ultimele două luni.

Un caz absolut înfiorător este cel al unei adolescente de 15 ani, care s-a sinucis în urma abuzurilor fizice domestice din cauza tatălui ei, relatează scriitorul George Alexander pe Facebook: “Nu am cunoscut-o pe Georgiana Denisa Unchiasu, adolescenta de 15 ani, din Otesani, Valcea, nu am vazut-o niciodata mai inainte in viata mea si nici nu am auzit vreodata de ea! Acest fapt nu imi creeaza insa vreo scuza pentru ceea ce aveam sa aflu… Un copil traumatizat, care a cunoscut Iadul in propria casa, datorita Saraciei, Indiferentei celor din jur, si Barbariei si Primitivismului celor care ar fi trebuit sa-i fie Parinti… a ales sa-si puna capat zilelor, spanzurandu-se!… pentru a scapa de bataile crunte, de umilintele nesfarsite si de tratamentul inuman!”

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1125105251198535&id=100010972126993

Un lucru este cert, țările nu prezintă cifrele legate de numărul de sinucideri, sau de cazuri de violență domestică, din perioada declarării pandemiei. Dar, explozia de divorțuri sunt dovada că starea psiho-emoțională a familiilor se deteriorează.

[wpedon id=534]