Medic român prins cu fake news-ul apărut în Bugetul.ro azi.

Din ciclul “să ne mai speriem un pic cu opinii medicale “locale”: Un medic de la UPU Reșița lansează ieri, 17 Mai, pe Facebook, un avertisment fără precedent: Covid-19 lasă sechele. Mesajul a fost distribuit de peste 3000 de oameni. Doar că textul, copiat 1:1 (fără poze), a apărut pe 12 Mai într-un grup de facebook din Spania, postat de utilizatorul BIL GALI MA și prezentat că fiind mărturia unui medic internist dintr-un spital din Spania! 

Donați pentru a susține jurnalismul independent!

Mai mult decât atât, pozele postate de el sunt luate din alte articole spaniole privind procedura de intubare a pacienților COVID-19 și nu sunt deloc recente.

Însă, cel mai grav lucru este că publicația Bugetul.ro a preluat această “știre” de la acest medic, fără să o verifice, fără să caute măcar pozele publicate, sau textul. Articolul a fost scris chiar de redactorul de la secția “sănătate”, ironic, nu?

Stai și te întrebi “Oare nu știa ce face? Sau este încă o mostră de propagandă din partea industriei fricii pentru a teroriza oamenii simpli?”

UPDATE: Și Antena3 a preluat aceeași știre falsă de la “medicul din Reșița” https://www.antena3.ro/coronavirus/traume-coronavirus-explicatii-medic-570991.html

Din câte știu, răspândirea de informații false este faptă penală. Tot din câte știu, au fost închise site-uri pentru mult mai puțin.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: