“Infractorii” cu 37 de grade.

Mai nou, temperatura de 37 grade Celsius te declară suspect de infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, chiar dacă ai o banală răceală. Vei fi “tras pe dreapta”, vorba lui Arafat şi vei fi dus “în condiții demne” la un lagăr de carton pe timp nedefinit unde vei fi îngrijit de un robot. Ce mai, science-fiction. Trăim dictatura termometrului şi a botnițelor.

Există Constituție? Există Drepturile Omului? Sunt anulate? Dacă nu sunt anulate, ridicați-vă și luptați pentru drepturile pe care le mai aveți, nu acceptați proceduri medicale impuse.

Donați pentru a susține jurnalismul independent!

Știați că luarea temperaturii e o procedură medicală? Știați că NICI O PROCEDURĂ MEDICALĂ, de nici un fel, nu este permisă fără consimțământul persoanei căreia i se aplică procedura ? Nu, nici măcar o aspirină nu are voie nimeni să vă oblige s-o luați.

Deci, măsura cu termoscanarea este inaplicabilă, deoarece intră în contradicție cu legea privind drepturile pacientului. Nu poți PREZUMA, pe baza unei banale termoscanari (există sute de afecțiuni care sunt asociate cu febra), că un individ este un pericol social, ca să iei măsuri forțate de diagnosticare și de îndepărtare a acestuia din comunitate! Nici măcar în pandemie!

Cum îți permiți să HARTUIESTI un bolnav de cancer, boală autoimuna, etc, pentru că i-ai facut o banală termoscanare, care NU are valoare de diagnostic?

Fără o lege care să OBLIGE persoanele să li se ia temperatura, această practică ESTE ILEGALĂ și INTERZISĂ. Și, dacă în visul umed dictatorial al lor, ar da o astfel de lege, aceasta ar fi neconstituțională, tocmai pentru că ar încălca drepturile pacientului.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: