Apelul Asociației pentru Protecția Pacienților din Timiș:Este o situație tragică!

Europarlamentarul român, Maria Grapini, trage un semnal de alarmă în numele Asociației pentru Protecția Pacienților din Timiș, cu privire la situația tragică prin care trec bolnavii cronici.

“Întrucât pandemia coronavirusului concentrează atenția medicală pe tratarea pacienților afectați de COVID-19 și pe protejarea celorlalți împotriva infecțiilor, se impune întrebarea “cum sunt tratați pacienții non-COVID” ?

În numele Asociației Protecției Pacienților din Timiș, dar și în calitate de europarlamentar, doresc să trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că pacienții cronici nu au acces la sistemul medical și, prin urmare, nu își primesc tratamentele vitale.

Am primit mărturii disperate ale persoanelor din categoria de risc major, iar toate au același numitor comun: nu își pot continua tratamentul! Aceasta este o tragedie. Ei stiu că viața lor, nu numai în următoarele luni, ci in următorii câțiva ani poate fi afectată, deoarece le-au lipsit tratamentele vitale.În plină pandemie, statul român exportă un medicament esențial pentru oamenii cu probleme tiroidiene, Euthyrox. Acest medicament nu se mai găsește în farmacii, iar 1.000.000 de români sunt, în acest moment, în pericol de viață și de moarte.

Dacă nu va fi asigurată asistența medicală uzuală, riscul în rândul persoanelor vulnerabile va crește considerabil, iar oamenii se vor confrunta cu probleme mult mai grave odată ce se vor relaxa măsurile de izolare.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: