Europarlamentarul Maria Grapini va participa la evenimentul “Solidaritatea Europeană în Acțiune”,cu ocazia Zilei Europei

Biroul Parlamentului European în România va organiza în mediul online, sâmbătă, 9 mai, evenimentul “Solidaritatea Europeană în Acțiune”, în intervalul orar 11:00-13:00 (ora României), pentru a marca Ziua Europei.

Evenimentul face parte din campania instituțională #EuropeniImpotrivaCOVID19 și își propune să aducă în atenția organizațiilor civice, autorităților, jurnaliștilor și publicului larg felul prin care Uniunea Europeană și, implicit, Parlamentul European, sprijină lupta împotriva COVID-19, dar și importanța pe care o are solidaritatea europeană – principiul care stă la baza creării Uniunii Europene , în această perioadă, dar nu numai.

Europarlamentarul Maria Grapini va participa în cadrul acestui eveniment, alături de alți europarlamentari români, pentru a discuta despre implicarea și acțiunile concrete ale Parlamentului European și ale instituțiilor europene în criza generată de COVID-19:

”Anul acesta vom sărbători altfel Ziua Europei. Anul acesta trebuie să vedem lecțiile pe care statele membre ale UE, dar și cetățenii, le pot învăța până acum din această criză generată de pandemia COVID-19. Solidaritatea europeană va fi importantă pentru viitorul UE după pandemia COVID-19.Trebuie să vedem care sunt riscurile și efectele unei lipse de coordonare și colaborare la nivelul UE, deoarece această pandemie a generat o criză cu numeroase implicații, de la cele legate de economie și social până la cele legate sistemele de sănătate și politicile publice. Statele membre pot beneficia direct de măsurile deja luate la nivelul UE, dar și cetățenii, implicit și românii, în contextul COVID-19”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

Evenimentul va putea fi urmărit, în direct, sâmbătă, 9 mai, pe pagina de Facebook a Biroul Parlamentului European în România: https://www.facebook.com/EPIO.Romania

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: