Papa Francisc, scrisoare: “Venit de bază universal, pentru beneficiile globalismului!”

Întrucât creștinii din întreaga lume au sărbătorit, recent, cel mai important eveniment religios, Papa Francisc a transmis un mesaj bizar.

În Duminica Paștilor, Vaticanul a făcut o scrisoare pe care Papa Francisc le-a trimis-o organizațiilor catolice din America de Sud:

Francisc a scris că pandemia coronavirusului „ar putea fi un moment bun pentru a lua în considerare un venit de bază universal” care să le permită săracilor să se bucure de „beneficiile globalismului”. O astfel de măsură, a scris Francisc, „avea să asigure și să realizeze concret idealul, deodată atât de uman și atât de creștin, al niciunui muncitor fără drepturi”. Spre sfârșitul scrisorii sale, Francis spera că pandemia va genera „o conversie umanistă și ecologică care pune capăt idolatriei banilor și pune viața și demnitatea umană în centru”.

https://movimientospopulares.org/wp-content/uploads/2020/04/2020.04.06-Social-Mov.-Easter-ENG.pdf

Nicăieri în scrisoarea sa, Francisc nu l-a menționat pe Iisus Hristos. Scrisoarea dovedește în mod concludent că Francisc transformă Biserica Catolică într-o organizație neguvernamentală. În acest proces, el distruge identitatea și credibilitatea bisericii.

La fel ca predecesorii săi, Francisc consideră că globalismul este esențial. Într-un interviu din august 2019 acordat ziarului italian La Stampa, Francisc a criticat mișcările naționaliste care amenință Uniunea Europeană.

5 thoughts on “Papa Francisc, scrisoare: “Venit de bază universal, pentru beneficiile globalismului!”

 1. Trebuie sa devenim ascultatori. Este evidenta de cand lumea apartanenta bisericii ca si institutie la guverne, la dogme nonreligioase, la bani. E un troc murdar poate, ma mai lasi sa mai tin cuvantari enoriasilor, imi mai lasi oamenii din sistem sa se mai imbogateasca si in schimb fac tot ce se poate sa iti cresc influenta. Cam asa decurge probabil o discutie intre un papa si un sef de stat, de UE etc. se doreste instrainarea noastra, a indivizilor. Se doreste insingurarea. Se doreste interzicerea fericirii, a bucuriei. Se doreste orice manifestare a spiritului. Se doreste interzicerea individului si se doreste acceptarea lui numai ca parte a unei turme care se poate controla lesne. Se doreste o viata online, se interzic nunti, botezuri, concerte, teatre, intalniri are oamenilor simpli. Se doreste distrugerea influentei pe care o poate avea contactul direct, comunicarea reala. Se doreste sa nu ne mai imbratisam parintii, cunoscutii, sa nu ne mai strangem mainile. Se doreste interzicerea flirturilor, a zambetelor, a relaxarii. Se doreste aparitia unor oameni roboti, care sa nu detina pareri, care sa munceasca si sa vina acasa, sa se aseze la doi metri distanta de sotie , de copii, de parinti. Se doreste disparitia din viata noastra a unor notiuni simple: amintiri frumoase, noatalgie, ras, luat in brate. Se doreste disparitia binelui si instaurarea unei uitari a ceea ce am fost odata. Mi-e teama sa spun “ suntem”. Imi vine sa spun, uitandu-ma la oameni care poarta masti singuri pe un trotuar, imi vine sa spun” am fost”. Tine numai de noi, insa asa de fragila granita dintre confort si insecuritate, incat alegem sa tremuram, sa credem, sa ne temem, alegem sa “ am fost”, nu “ sa fim” Ce-ar insemna totusi sa iesim?

 2. Iosefina,
  Cu toata admiratia, tu nu aai citit scrisoarea. Nu spune globalizare decat o singura data (ideea ca batranii, bolnavii au fost “exclusi din beneficiile globalizării”.. Nu inteleg de unde ai scos tu ultima fraza, arata-mi-o si mie in scrisoare.

  1. Ha?
   “Pope Francis noted that the global community of working people, many laboring precariously in the informal market, “have been excluded from the benefits of globalization.”
   Wrong, so wrong .

   1. Deci nu ai citit scrisoarea, Iosefina. Ai scris un articol despre un articol din ce vad in reply-ul tau.

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: