M.Grapini: Este nevoie de acces egal la finanțare și pentru statele membre care nu sunt în zona euro, pentru a nu crește disparitățile regionale și pentru a nu scădea coeziunea socială în loc de creștere!”

Europarlamentarul Maria Grapini împreună cu delegația S&D Română din PE au semnat o scrisoare pe care au trimis-o Președintei, Vice-președintelui și comisarului pe economie ai Comisiei Europene, pentru susținerea României privind accesul egal la finanțare, alături de celelalte state membre din afara zonei euro.

Comisia Europeană intenționează să prezinte o modificare a Regulamentului nr. 575/2013 privind cerințele de capital în sectorul bancar, în contextul COVID-19.

Europarlamentarul Maria Grapini, alături de colegii din delegația S&D Română din PE, au semnat o scrisoare către liderii Comisiei Europene prin care au semnalat necesitatea introducerii unei excepții în acest Regulament pentru a sprijini finanțarea atât a României cât și a celorlalte membre din afara zonei euro în aceleași condiții precum statele membre din zona euro. Excepția ar fi temporară și ar ajuta la diminuarea efectelor crizei COVID-19.

Europarlamentarul Maria Grapini: ”Circumstanțele excepționale actuale pot evolua în moduri incerte pe termen scurt sau mediu și pot dezvălui alte aspecte ale cadrului prudențial, deoarece nu susțin suficient contribuția băncilor pentru a permite recuperarea.

Prin urmare, este important ca evoluțiile de piață legate de COVID-19 și schimbările ulterioare ale riscurilor băncilor să fie abordate fără probleme și rapid, inclusiv prin ajustări direcționate temporare ale cadrului de reglementare, unde acest lucru se dovedește necesar pe baza unei monitorizări strânse a evoluțiilor.

Am semnat această scrisoare pentru că eu cred că este nevoie să existe un acces egal la finanțare și pentru statele membre care nu sunt în zona euro, pentru a nu crește disparitățile regionale și pentru a nu scădea coeziunea socială în loc de creștere!”

2 thoughts on “M.Grapini: Este nevoie de acces egal la finanțare și pentru statele membre care nu sunt în zona euro, pentru a nu crește disparitățile regionale și pentru a nu scădea coeziunea socială în loc de creștere!”

  1. Salut . Iosefina nu pot sa comentez postarile tale pe fb. am scris si pe messenger ,Care e contul valabil pe fb. pentru ca sunt doua ?

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: