O nouă scrisoare către Violeta Alexandru din partea Europarlamentarului Maria Grapini. Oamenii cu dizabilități trebuie ajutați!

Către Ministerul Muncii și Protecției Sociale,

În atenția doamnei Violeta Alexandru, Ministru,

Stimată Doamnă Ministru,

În urma răspunsului primit nr. 2930/CM/2098/DPBS/13.04.2020, doresc să vă mulțumesc pentru acesta, însă, din păcate, nu prezintă explicațiile pe care le-am cerut în scrisoarea mea.

Așa cum am spus, am fost contactată de mai mulți cetățeni cu privire la sesizarea pericolului ca asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități native să nu mai primească ajutoare sociale, ceea ce va afecta, în mod indirect, și persoanele cu dizabilități.

După discuția cu mai multe persoane aflate în această situație și mai ales că este stare de necesitate vă propun, doamna ministru, să preluați obligația de plată în sarcina Ministerului Muncii și Protecției Sociale, având în vedere și recomandările Comisiei Europene de a stabili măsuri pentru persoanele cele mai defavorizate.

Așa cum am menționat și în scrisoarea anterioară, UE oferă sprijin financiar sub forma unor granturi pentru a consolida coeziunea economică și socială. Ele contribuie la asigurarea incluziunii sociale a celor mai vulnerabili cetățeni, printre care și cei cu dizabilități.

Am rugămintea, doamna ministru, să analizați, din nou, propunerea mea ca plata acestor indemnizații să fie preluată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, având în vedere că este stare de necesitate și există riscul ca bugetele locale să nu mai aibă fonduri suficiente din cauza costurilor neprevăzute cauzate de epidemia COVID-19. Acest lucru va afecta în mod direct persoanele mai vulnerabile, așa cum sunt persoanele cu dizabilități, având în vedere nevoia de medicamente și asistență de specialitate.

Doamna Ministru, trebuie să acționăm cât mai repede pentru a nu se ajunge în situația de criza în care să nu mai existe fonduri pentru plata indemnizațiilor asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități native.

Aștept cu interes răspunsul dumneavoastră.

Cu stimă,

Europarlamentar Maria Grapini

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: