Facebook șterge și blochează conținutul care critică măsurile dictatoriale și cifrele oficiale

Facebook spune că lucrează cu guvernele statelor, la nivel mondial, pentru a bloca postările privind organizarea de proteste împotriva măsurilor restrictive din cauza pandemiei de COVID-19.

Protestele s-au răspândit în întreaga lume, dar mai ales în SUA. Protestatarii susțin că leacul este mai rău decât boala și că măsurile restrictive distrug țara, economia. Totodată, ei susțin că acestea depășesc sfera controlului pandemiei și sunt mai mult despre controlul cetățenilor.

Oliver Darcy și Donie O’sullivan de la CNN au vorbit, laudativ, despre Facebook și despre modul în care statul colaborează cu Facebook pentru a încălca drepturile americanilor.

“Protestele anti-carantină organizate prin Facebook în California, New Jersey și Nebraska, sunt eliminate din platformă, după instrucțiunile guvernelor din aceste trei state, deoarece încalcă ordinele de izolare la domiciliu”, spune purtătorul de cuvânt al Facebook, Andy Mystone .

„Facebook spune că a șters materialele de promovare a evenimentelor anti-carantina din California, New Jersey și Nebraska după ce s-au consultat cu guvernatorii. ”

Noi, românii, am văzut cu ochii noștri cum Vela, Grindeanu de la ANCOM, au dat site-uri jos pentru simplul motiv că prezentau alte păreri ale unor medici, oameni de știință. Sau, cum au închis conturi de Facebook pentru că oamenii criticau măsurile totalitare luate de Guwerner, sau lipsa de măsuri economice pentru ajutorarea firmelor românești și a cetățenilor rămași fără loc de munca.

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: