SUA nu i-a dat interdicție lui Dragnea, ci României

Motivul invocat de către Mike Pompeo pentru care Liviu Dragnea și cei doi copii ai săi nu mai pot să călătorească în SUA este acela că „în cazurile în care Secretarul de Stat are informații credibile că oficiali guvernamentali străini au fost implicați în fapte semnificative de corupție, acei indivizi și membrii familiei nu sunt eligibili intrării în Statele Unite”.

Mike Pompeo și Departamentul de Stat al SUA se află în gravă eroare:

Conform legilor americane, referitoare la interdicții de intrare pe teritoriul SUA, principala categorie de indivizi, cărora le este interzis, atât lor, cât și familiilor lor, să pună piciorul pe terenul SUA, sunt traficanții de persoane și de droguri, teroriștii arabi. Din nou, nimic despre “corupție semnificativă”. Care e doar fonfleu pentru imbecili. Deci, din câte văd, “atleții democrației” comit un abuz, o încălcare a unui drept.

Totodată, lăsând la o parte faptul că aceste fapte de corupție nu justifică, legal, interdicția, Dragnea nici măcar nu a fost condamnat pentru fapte de corupție, ci pentru instigare la abuz în serviciu.

Cu bune, cu rele, Dragnea a dus o lupta reală împotriva marilor corporații puse pe evaziune fiscală și jecmăneală, dar și împotriva exploatatorilor de gaze, încercând să creioneze o lege off-shore cât mai favorabilă pentru România.  Pe Iulian Iancu l-au băgat în spital, la propriu, pe Dragnea la pușcărie, dar nu a fost de ajuns.

Această acțiune a avut un scop dublu, să-i facă rău lui Dragnea, atacându-i, în stil comunist, copiii, expulzand-o pe fiica să din SUA. Și a mai avut scopul de “atenționare” a posibilelor forțe naționaliste, care s-ar opune anumitor “acorduri”, care se traduc, de fapt, în “jecmăneală”, fără drept de apel.

A se consemna faptul că nici până în ziua de azi nu avem informații clare despre ce s-a semnat la Washington, când a primit Werner “șapca de cuțu’ bun”. Mai mult decât atât, Maior nu a transmis jurnaliștilor nici măcar agenda vizitei lui Werner.

Este știut faptul că România nu are nici un fel de lobby la Washington, din contra, îl avem pe eternul Maior care ne vinde la legătură, că pe pătrunjel. Diferența dintre noi și Polonia este lobby-ul, respectiv, reprezentarea și negocierea pe plan extern. La ei, negociatorii sunt patrioți și discuta că între parteneri. La noi, vânzători de țară ambulanți.

Acțiunea aceasta trebuie privită în contextul mai larg al unor întâmplări recente:

foto_6.jpg

  • Vizita lui Werner și angajamentele netransparente asumate în numele României
  • “Audierea” lui Maior, deci vizita lui în București
  • Atacul asupra Ambasadei României din Kabul, respectiv, uciderea militarului român, dar și a ofițerului de informații, Vasile Raduna.

S-ar părea că, pentru interese politico-financiare, niște băieți se chinuie cu orice preț să pericliteze relația România-SUA, în timp ce sentimentul anti-american crește în rândul oamenilor care își iubesc țara. Simplul fapt că s-a tras timp de CINCI ore în ambasada Romaniei și că misiunea diplomatică a fost salvată de forțele speciale afgane și nu de parteneru’ strategic, ar trebui să tragă un semnal de alarmă. Dacă am avea Ministru de Externe, sau Președinte, și nu politruci, aceștia ar trebui să se gândească serios la cum afectează aceste lucruri parteneriatul dintre cele două țări.

01-ceausescu-alba-iulia-1972.jpg

Până atunci, trebuie să conștientizăm că Ceaușescu, dictatorul comunist, a fost primit la Casa Albă și a primit cadou un Buick, falsificatorul Werner a primit o șapcă, iar Dragnea a primit, în stil comunist, interdicția de a intra în SUA.

În schimb, cu puțin noroc, după ce Maior și Coldea au turnat-o pe Kovesi, Slujirea Cinstită, simbolul anticorupției, ar putea beneficia de azil politic in SUA. Nu contează  este acuzată de fapte de corupție, doar e cetățean american. 😉

One thought on “SUA nu i-a dat interdicție lui Dragnea, ci României

  1. Exact aceeasi masura ar trebui luata si de catre “Departamentul de Stat” al… Romaniei!
    Numai asa poate scapa tara asta de hoti, corupti si infractori la pachet cu pupincuristii sustinatori, deopotriva!

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: