#VinAlegerile

Suntem unici în Europa, poate chiar  în toată lumea cât de cât civilizată:

sts2

Avem un serviciu secret care se ocupă DIRECT de alegerile din România.

Și face asta LEGAL, nu “pe nașpa”, cu docoment semnat, contrasemnat, și în Monitorul Oficial publicat. Nu de azi, nu de ieri, ci din 2016, prin HOTĂRÂREA nr. 636 din 31 august 2016.

Untitledgoogff.png

Același lucru s-a întâmplat și pe 26 mai. În plus au apărut tabletele vieții. Ieri, Viorica Dancila a semnat documentul care prevede continuarea folosirii acestui soft pentru alegerile prezidentiale, deși e un scandal cât casa pe tema STS, deși ancheta parlamentară privind alegerile din 26 mai nu s-a încheiat. Un serviciu incapabil să-și îndeplinească fișa postului, dar, totuși, prezent în continuare în alegerile din România cu softul ILEGAL, neomologat.

Având în vedere faptul că în România deja planează suspiciunea că alegerile din 26 mai au fost fraudate, cunoscând deja scandalul Facebook&Cambridge Analytica, iată că apare și bomboana de pe colivă:

“Google atacă însăși democrația!”

Nu o spun eu, ci un informator din interiorul gigantului Google, Zachary Vorhies.

maxresdefault (2)

Informatorul Google a ieșit public cu acuzații de manipulare electorală la adresa companiei Google. Grupul de jurnalism de investigații, “Project Veritas”, a postat un număr de peste 950 de documente furnizate de insiderul de la Google, Zachary Vorhies. Acesta a declarat că a furnizat aceste documente, deși câștigă frumoasa suma de 250.000$ anual, pentru că a văzut că se întâmplă “ceva malefic cu compania și mi-am dat seama că nu numai că urmau să modifice rezultatul alegerilor, ci că o folosească acest lucru pentru a răsturna, în esență, democrația din Statele Unite”, Vorhies a transmis, recent, aceste documente și către Departamentul de Justiție al SUA.

Interviul integral cu Zachary Vorhies îl găsiți pe: https://www.projectveritas.com/2019/08/14/google-machine-learning-fairness-whistleblower-goes-public-says-burden-lifted-off-of-my-soul/

James O’Keefe, jurnalist de investigații de la Project Veritas, a postat un videoclip, în care este filmat pe ascuns un director de la Google, Jen Gennai, explicând modul în care gigantul de internet manipulează algoritmii care alterează rezultatele căutării, astfel încât acestea ar putea împiedica realegerea lui Donald Trump, sau să submineze întregul proces electoral democratic din 2020.

Ce înseamnă asta, mai exact?

Google alege, în funcții de setările algoritmilor, ce rezultate apar în urma unei căutări pe motorul lor de căutare. Uneori apar articole pe lista rezultatelor căutării care sunt redundante, dar dacă se analizează sursele de top enumerate care acoperă subiecte deosebit de controversate, primele surse provin din surse de știri părtinitoare politic, de parcă ar exista o singură părere politică asupra unei probleme controversate. Puteți face și voi un experiment simplu: Introduceți, pur și simplu, propria dumneavoastră căutare pe motorul de căutare la alegere și comparați rezultatele obținute de pe Google cu rezultatele obținute de la oricare alte motoare de căutare. Eu am scris cuvântul românesc “proastă” pe Google și pe alt motor de căutare, rezultate diferă destul de mult, mai ales în modul în care apar primele rezultate “de încredere”.

ddd
rezultatele de la Google
ddds
rezultate alt motor de cautare

 

Dar nu este singurul care spune asta…

Aceste dezvăluiri sunt confirmate și de către fostul susținător al lui Hillary Clinton, în campania din 2016, Dr. Robert Epstein, psiholog, șef de cercetare la Institutul American de Cercetare Comportamentală și Tehnologie, fost redactor-șef al publicației “Psychology Today”. Acesta a confirmat că Google ar putea manipula rezultatul alegerilor din Statele Unite. Dr. Epstein a făcut un studiu asupra potențialului pe care Google îl are in influențarea alegătorilor și a concluzionat:

“Google, Inc., a acumulat mult mai multă putere de a controla alegerile, dar si de a controla o mare varietate de opinii și convingeri, decât oricare companie a avut vreodată. Algoritmul de căutare al Google poate schimba cu ușurință preferințele de vot ale alegătorilor nehotărâți cu 20%, sau mai mult, cu până la 80% în unele grupuri demografice. Aproape nimeni nu știe că sunt manipulate aceste lucruri …

Noua noastră cercetare nu lasă urme de îndoială cu privie la capabilitatea Google de a controla alegătorii. În experimentele de laborator și online, efectuate în Statele Unite, am reușit să creștem proporția de persoane care au favorizat un candidat cu între 37% și 63%, după o singură sesiune de căutare. Impactul vizualizării rezultatelor părtinitoare de pe Google în mod repetat, pe o perioadă de săptămâni, sau luni, ar fi, fără îndoială, mult mai mare.

Reputatul om de știință avertizează că acesta este un pericol global, nu doar local, în SUA și îndeamnă la cumpătare și înțelegerea acestui fenomen periculos de către toate factiunile politice. Acesta sugerează că puterea de manipulare a opiniei publice de către giganții Google și Facebook a crescut inadmisibil de mult. Amintim câteva lucruri importante din mărturia sa în Congresul SUA:

“Datele pe care le-am adunat în 2016 arată că Google afișează conținut părtinitor publicului american, în favoarea unui partid politic (Studiul Epstein & Williams, 2019), un partid care mie îmi place, dar acest lucru nu are relevanță. Nici o companie privată nu ar trebui să aibă nici dreptul, nici puterea, de a manipula populații mari fără știrea lor.

Mă adresez unui public larg și variat, deoarece amenințarea pe care Google o reprezintă și, într-o măsură mai mică, Facebook, este atât de gravă încât cred că toată lumea trebuie să știe despre ea. Îmi las propriile preferințe politice la o parte atunci când prezint datele și studiile mele, deoarece problemele pe care le prezintă aceste companii eclipsează politică personală. Cu alte cuvinte, iubesc umanitatea, țara și democrația mai mult decât iubesc orice partid sau candidat. Iar democrația, așa cum a fost concepută inițial, nu poate supraviețui în față acestor Corporații, așa cum sunt actualmente reglementate.

Dacă ar fi să analizați datele pe care le-am adunat în ultimii 6 ani și jumătate, fiecare dintre voi ar lăsa partizanatul deoparte și ar colabora pentru a ține sub control puterea extraordinară pe care Google și Facebook o dețin și folosesc acum cu o aroganță nestăpânită.”

Studiul și mărturia integrală le găsiți pe site-ul Senatului american: https://www.judiciary.senate.gov/imo/media/doc/Epstein%20Testimony.pdf

freedom-of-the-press-2048461_960_720

Tot Dr. Epstein a confirmat că există o “listă neagră” a presei, ceea ce aduce o atingere serioasă asupra libertății presei. Adică anumite site-uri de știri, sau de analiză, sunt efectiv scoase din rezultatele căutărilor pe google. Lista neagră include câteva site-uri liberale notabile, cum ar fi Media Matters și Right Wing Watch, dar și alte site-uri de știri, precum NewsBusters, Gateway Pundit, LifeNews, Christian Post, American Thinker, Daily Caller, Grabien News, RedState, Ricochet, MRC TV, Catholic News Agency și MichelleMalkin.com, etc.

Un alt insider trage un semnal de alarmă: „Este timpul să decidem, noi conducem tehnologia, sau tehnologia ne conduce pe noi?”

google-engineer-greg-coppola-administrative-leave-featured

„Am un doctorat, lucrez de cinci ani la Google și știu cum funcționează algoritmii. Nu se scriu singuri. Noi îi scriem pentru a face ceea ce vrem noi să facă. ”, spune Greg Coppola, un inginer de software la Google, care lucrează pe inteligență artificială.

Insiderul a vorbit cu jurnaliștii de la “Project Veritas” pentru că dorește că oamenii să fie conștienți de îngrijorările sale cu privire la puterea companiilor de tehnologie de a influența politică:

„Ei bine, cred că ne aflăm într-un punct cu adevărat important în istoria umană. Cred că o vreme am avut tehnologie care era neutră din punct de vedere politic. Acum avem tehnologie care într-adevăr, în primul rând, participă in concursul politic. Se stie ca oricând ai o putere de corporatie mare, fuziunea cu partidele politice poate fi periculoasă. Și cred că trebuie să constientizam acum că tehnologia își folosește puterea pentru a manipula oamenii. Marea majoritate a oamenilor consideră că, dacă ceva este mai vizibil pe cautarile de pe Google, decât o altă poveste, atunci acel ceva ar fi mai important și mai corect. Și știți, nu am avut timp să procesam ideea că tehnologia ar putea avea o agendă politică ascunsa. Este ceva despre care abia acum începem să vorbim din interior, spre exterior.”

Declarațiile integrale ale lui Greg Coppola le găsiți pe: https://www.projectveritas.com/2019/07/24/current-sr-google-engineer-goes-public-on-camera-tech-is-dangerous-taking-sides/

În urma acestor dezvăluiri, au reacționat mai multe persoane politice…

President Trump arrives at Kentucky Air Guard

…Inclusiv Președintele SUA, Donald Trump. Acesta a declarat că SUA ar trebui să-i dea în judecată pe giganții precum Google și Facebook, inclusiv Twitter, pentru că “ar fi încercat să aranjeze alegerile din 2020 în favoarea democraților”.

48011616441_df1177349f_b

Tulsi Gabbard, candidată pentru poziția de prezidențiabil al Partidului Democrat în 2020, dă în judecată  Google pentru că “acțiunile discriminatorii ale Google împotriva campaniei mele reflectă cât de periculoasă este dominația lor completă asupra căutărilor pe internet.”

 Ce facem de acum înainte?!

D982lg6WwAAMWY1.jpg

Un lucru este sigur, în urmă aflării acestor informații, o să vedem un interes public mai mare pentru modul în care sunt construiți și folosiți algoritmii. Având în vedere această cruntă realitate, poate că oamenii nu ar trebui să fie preocupați doar de “rușii care îmbârligă alegerile”, atunci când avem propriii noștri manipulatori acasă, chiar în browser-ul de internet. Cu toate acestea, cetățenii ar trebui să se întrebe dacă astfel de acțiuni ar putea fi, de fapt, considerate o trădare și un atac la adresa democrației. Din păcate, este posibil să dea doar „o căutare pe Google” și să spere că apar rezultate cât de cât decente pe această temă.

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: