Lupta împotriva schimbărilor climatice, noua luptă anticorupție?

Orice mișcare “anti” are la bază un scop nobil, sau cel puțin de interes național, ba chiar și internațional, dar este oare aplicabilă în planul real?

În spatele fiecărui celebru activist ecologist de 16 ani, există interese globaliste.

kreta-1
Greta & Linda Neubauer

Greta Thunberg  a devenit cunoscută la nivel mondial pentru lupta ei împotriva schimbărilor climatice, respectiv încălzirea globală. Totul a început în 2018, când a început o grevă școlară singură, stând în afară parlamentului suedez cu diferite pancarte , incecarcand -i determine pe tineri să i se alăture. Mass-media suedeză a promovat-o imediatpublicând multe articole despre ea. Apoi a fost preluată drept “simbol” al ecologiștilor stangisti la nivel global.

Thunberg l-a întâlnit pe Papă, a vorbit în fața Națiunilor Unite și a fost chiar nominalizata la Premiul Nobel pentru pace. Fata de 15 ani, anonima de ieri, a devenit cel mai faimos copil de azi.

De curând, Greta Thunberg și-a luat si propriul consultant, o cunoscuta activista în domeniul climei din Germania pe numele de Luisa-Marie Neubauer.

Luisa-Marie Neubauer, care a apărut într-o sumedenie de poze și filmări, împreună cu Greta, organizând împreună greve climatice în întreaga lume, face parte din Organizația “ONE”, care are mai mulți finanțatori cunoscuți, inclusiv Bono, Bill și Melissa Gates. Un nume și mai cunoscut, mai ales pentru noi, patitii, este cel al lui George Soros, mai cunoscut drept Tăticu‘ rețelei de activiști globalisti, fondatorul fundației „Open Society”, care sprijină mii de ONG-uri pe plan mondial.

Untitleddddd.png

 

Isteria climatică

4139088068_e590faace9
Al Gore, taticu’ miscarii “ecologiste”

Inaintea alegerilor prezidențiale din SUA, exagerarea cu privire la încălzirea globală este mai mare că niciodată. În timp ce unii politicieni continuă să nege total existența problemelor climatice, cealaltă parte insistă că ne apropiem de extincție.

Beto O’Rourke, democrat și un mare contestatar al lui Donald Trump a avertizat că nu avem „mai mult de 10 ani pentru a repara planeta”. Folosirea temei pentru a energiza baza electorală poate avea un sens politic pe termen scurt, dar polarizarea societății pe această temă duce doar la imposibilitatea de a purta un dialog constructiv.

Această prăpastie este adâncită de cei care neagă vehement existența schimbărilor climatic, fiind marginalizați și ignorați, în timp ce liberalilor li se oferă întreagă libertate pentru a face afirmații exagerate, ba chiar apocaliptice.

Ni se spune constant că schimbările climatice sunt de vină pentru creșterea vremii extreme, cum ar fi inundațiile, secetele și uraganele. Însă, departamentul de știință climatică al ONU constată că dovezile nu susțîn afirmațiile acestea.

Mai mult, oamenii de știință consideră că încălzirea globală actuală cauzată de oameni nu poate fi, în mod rezonabil, legată de niciunul dintre aceste fenomene meteorologice extreme. Asta nu înseamnă că nu există nicio problemă, doar că datele contează.

Oportunități geopolitice vs. Oportuniști politici

aFZ5qOfJD05eWAyy8XbWpFK5nuxJSA9b

În cazul incendiilor din Siberia, președintele SUA, Donald Trump, i-a transmis lui Vladimir Putin că SUA îl vor sprijini in operațiunile de stingere a incendiului devastator din Siberia.

“Președintele Putin și-a exprimat recunoștința sinceră pentru atitudinea atât de grijulie și pentru oferirea sprijinului SUA”, arată declarația oficială de la Kremlin. Putin i-a transmis lui Trump că Moscova va accepta, dacă va fi necesar, ajutorul, adăugând: “Președintele rus a interpretat acest pas făcut de Președintele american, drept un semn că în viitor vom putea restabili legăturile la nivel înalt între țările noastre.“

În timp ce cele două superputeri inamice își dau mâna pe această temă, făcând un pas înainte în ceea ce privește relațiile diplomatice, dar și protejarea mediului, în Brazilia, politicienii își dau în cap unii altora pe tema incendiilor din Amazon.

Jair Bolsonaro atacă ONG-urile in scandalul incendiilor din Amazon

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, susține că datele privind defrișarile sunt „minciuni”. Mai mult, Bolsonaro a acuzat organizațiile neguvernamentale că au început incendierile după ce guvernul a oprit finanțarea acestor grupuri. El nu a furnizat nicio dovadă pentru această afirmație. “Nu există dovezi scrise despre aceste suspiciuni, ar putea există … Nu afirm, dar aceste acțiuni criminale ale acestor ONG-uri sunt pentru a atrage atenția împotriva mea, împotriva guvernului Braziliei. Acesta este războiul cu care ne confruntăm”, a spus el într-un live pe Facebook. Bolsonaro, citat de agenția de știri Reuters: “Am fost numit Căpitanul Fierăstrău. Acum sunt Nero, incendiatorul Amazonului”.

Pe de cealaltă parte, grupurile ecologiste dau vina exclusiv pe Bolsonaro, acuzând că politică sa “anti-mediu” este cauza principala pentru aceste incendii. Aceștia duc o campanie mediatică dura, atât la nivel de retorică politică, dar și în mediul online.

Ce se află în spatele retoricii agresive? Taxe, taxe, taxe!

Yellow_vests_protest1

Susținătorii politicilor climatice extrem de costisitoare par să creadă că singură cale de a implementa măsurile așa-zise ecologiste, ale căror costuri sunt exorbitante pentru cetățeni, este prin sperierea oamenilor.

Această abordare este puțin probabil să funcționeze. Nu numai că transformă tema climei, în mod inutil, într-o discuție polarizantă, ci este de asemenea posibil să distrugă credibilitatea științei. Cercetările pe care își bazează retorică acești activiști e mai degrabă privită că o încercare de a promova o anumită politică fiscală, decât căutarea dezinteresată a adevărului și a soluțiilor.

Iar ca strategie politică, deja se pare că eșueaza. Pe măsură ce costurile cresc, oamenii se revoltă, ignorând problemele reale și vom vedea mai multe proteste de stradă ca în Franța sau chiar înfrângeri electorale, cum s-a întâmplat în Australia, Brazilia, etc.

Putem aminti, în acest context, prezența ONG-urilor ecologiste la noi, la mitingul pentru Roșia Montană, ulterior dovedit a servi cu totul alte interese decât cele dramatic expuse.

 

Macron_Digital_Summit (1)

Emmanuel Macron a pierdut teren electoral din cauza mișcarii de stradă “Gilets Jaunes”, care a apărut în urma unei propuneri de majorare a taxelor pe combustibil și a altor măsuri pro mediu. Protestele violente care trenează de mult timp în Franța, au tras un semnal de alarm la nivelul întregii Uniuni Europene în ceea ce privește gestionarea măsurilor fiscale pro mediu.

40064132453_4f4df70680_b
AOC

Șeful de cabinet al lui Alexandria Ocasio-Cortez, reprezentanta SUA pentru cel de-al 14-lea district congresional din New York, de la care isi iau lumina USR-istii nostri, a recunoscut într-o conferință de presă că vestitul proiect democrat pro-mediu “Green New Deal” se referă mai mult la revizuirea drastică a economiei americane decât la combaterea schimbărilor climatice.

În concluzie: Isteria pe marginea subiectului, lipsa unor discuții constructive, lipsa unor soluții adaptate la economia fiecărei țări, fără a o distruge, doar deturnează atenția publicului de la problemele reale, îndreptând-o către cel care “țipă mai tare”, în timp ce comoara verde a planetei se face scrum.

Norocul nostru e că oportuniștii noștri politici nu-și pot da singuri foc la “valize”.

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: