Un actor deloc grăbit

tariceanu-model

Trădiceanu cu mișcarea de ieri a zis două lucruri: Practic, nu a luat nici pastila albastră a lui Bârna, dar nici Prima Casă a lui Dăncilă. A jucat rolul băiatului bun, anti-sistem, fiind mereu un “bad boy” de unitate, asta încă de pe vremea modellingului. Odată cu recenta trimitere în judecată a unui dosar greu de la DNA, din care lipsește Tăriceanu, s-a oficializat și nunta cu Ponta.

ponta-ilie-sarbu.jpg
Ponta nu a luat niciodată decizii fără să fie venite din partea sistemului, totodată, a făcut mereu parte din jocurile sistemului. Începând cu “Grupul de la Cluj”, continuând cu USL și #Colectiv, iar acum la operațiunea “Președinte actor, nu jucător”. Am analizat posibilitatea picării guvernului Dancila și punerea unuia de sacrificiu PRO-ALDE, deși mă îndoiesc că sistemul își dorește să piardă “calul de bătaie PSDist”, având acum candidatul Diaconu. ProRomania pentru noi, este UNPR doi! Și știm că Oprea decidea cine intră la guvernare, negocia portofoliile de miniștri și, în general, trăgea sforile în ceea ce privea jocurile de scenă.

Screenshot_2019-08-26-20-16-53-569_com.android.chrome
Ce nu înțelege lumea este că orice fel de articol, postare, anti Diaconu, îi aduce puncte electorale….chiar lui Diaconu! Diaconu vizează ambele electorate, și pe cel naționalist și pe cel hashtagist. Spunând că el o susține pe Coveși la EPPO, îi aduce puncte din tabăra hashtag. Pe de altă parte, susținătorii lui Diaconu amintesc cum s-a luat de Coveși în trecut, cum a fost abuzat de sistem, luările de poziții pe tema justiției în parlamentul european, ceea ce îi aduce un plus din partea anti-sistem. Faptul că a votat proiectul privind căsătoriile LGBT Și federalizarea UE, îl plasează, la nivel de imagine, alături de “lumea bună și progresistă”, totodată, proiectele au picat, deci iarăși face o oarecare față bună în tabăra antihashtag. Iar dacă e să fim sinceri, și Dăncilă a votat proiecte pro LGBT, doar că alea au trecut, unul dintre ele este proiectul Estrella. Interesant este cum Diaconu a reușit să fie, strategic, mereu la mijloc, și colo și colo.
Când ai doi coloși erodați, PSD și PNL, când ai un partid de abulici marxiști care se bat pe ciolanul intern, USR, șansele lui Diaconu cresc, la nivelul percepției publice.

NDAmaGFzaD00MzBiNGEwMmU4OThmZDlhMjNlNzBlNTJhZTVkY2RmYg==.thumb.jpg
Securiștii care i-au umflat capul lui Dăncilă și i-au garantat că va intra în turul doi, sunt aceiași care lucrau, din timp, la operațiunea Diaconu. Să nu uităm că în toate sondajele interne ale partidelor a apărut mereu un “candidat independent”. Așa s-ar explica și mișcarea bună, dar târzie și disperată, a lui Dăncilă, prin numirea Danei Gârbovan la MJ. Practic, s-a întors pe linia Dragnea, adică anti-sistem, anti-abuzurile din justiție, sperând să păstreze electoratul Dragnist pe care îl vizează Diaconu și alți pseudo-independenti. Am analizat si alte posibilități pentru această mișcare, în articolul trecut.
Teama mea e că acest “catindat” a fost în pregătire de mult timp, joculețele astea de imagine nu le face nimeni fără vreun scop final, și doar știm cât se pregătește un actor pentru un rol mare.

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: