Împăratul e Gol!

Se tot vorbește de vreo lună despre Trădiceanu și ieșirea de la guvernare a ALDE. Bine, dacă e să fim sinceri, se vorbește de mai bine de un an despre trădarea Lordului, iar cunoscătorii vorbesc încă din perioada “geaca portocalie” și modificarea legilor justiției de către Macovei.

img_20190826_201619
Și totuși, de ce a iesit acum? Să fie, oare, o mișcare electorală? Să fie o coincidență faptul că a apărut tocmai acum și candidatul Mircea Diaconu? Sau este o contramiscare a sistemului împotriva unei mișcării făcute de PSD?

dana-gârbovan
Eu leg aceste două evenimente, ieșirea de la guvernare și candidatura lui Diaconu de numirile Danei Gârbovan și a lui Iulian Iancu. Ambele portofolii sunt cruciale pentru sistem, locul ocupat de Iulian Iancu, cel care a fost băgat în spital pentru tăria de care a dat dovadă În perioada negocierii, legii offshore, fiind o directă amenințare la adresa lui Tăriceanu.
Ce-i iese lu’ Ponta?

Ponta-Coldea-1000x600
De ce a fost Ponta atât de interesat de o alianță cu ALDE? Doar din dorința de a rupe PSD-ul și a compromite guvernarea? În condițiile în care până acum două zile PSDul era în picaj de unul singur, fără ajutor, nu cred că ăsta ar fi fost singurul motiv. Ponta a vrut să se lipească se ALDE pentru că deținea cel mai important portofoliu pentru Ponta: MAE. De ce important? Pentru că Maior. Și pentru că pe Maior se chinuie bine-intenționații de la SIIJ să-l citeze de vreun an. Ponta a vrut sa se asigure că Maior nu va fi rechemat. O să spuneți, “Bine, bine, dar dacă pleacă Alde de la guvernare, nu mai contează”. Corect, doar că Ramona Mănescu nu se dă dusă de acolo, chipurile se înțelege bine cu Dăncilă, dar dacă e menită să rămână acolo, tocmai pentru a asigura aranjamentul lui Ponta. Ministerul Mediului e un alt minister important, bine, mai important pentru Iohannis și Schweighöfer, pe care mă îndoiesc că sistemul ar vrea să îl piardă.
Ce are de câștigat Tăriceanu?
Pe scurt, libertatea. În afară de apărarea primită din partea senatului, Tăriceanu mai este vizat într-un dosar de la DNA, în care recent s-a dispus trimiterea în judecată a unor persoane, între acele persoane nu se regăsește Tăriceanu. “Surprinzător”…
Se va începe cu pași mici și se va merge spre o fuziune a ALDE cu ProRomania. Ba chiar o alianță cu USR, acolo fiind un haloimăs de “doctrine politice”, fix ca in Alianța Ponta-Tariceanu.
Care e planul?
Planul este picarea guvernului și neasumarea guvernării de către opoziția “mare”, adică PNL USR, care nu vor să se compromită înainte de parlamentare, dar vor să oprească numirile periculoase ale PSD și să aibă pârghiile necesare pentru a scoate scoruri bune la parlamentare.
E posibil să vedem un guvern pro-Alde, poate chiar și UDMR, susținut de către opoziție.
Nu este departe de Ponta acest scenariu grotesc, dat fiind faptul că a mai participat la două lovituri de stat soft, sau mă rog, nerespectări ale sistemului democratic: #Colectiv și #ListaDeLaBruxelles. În ambele cazuri a fost vorba de călcarea voinței poporului în picioare.


De ce a făcut Dăncilă aceste numiri?

FB_IMG_1566840405278.jpg

Sunt trei variante: ori știa ce urmează să se întâmple, anume iminenta plecare de la Guvernare, ori a făcut o mișcare electorală, tocmai pentru a anima un pic electoratul PSD care dorește să se continue lupta împotriva abuzurilor, și mai nou, împotriva mafiei din justiție și lupta împotriva crimei organizate. A treia variantă este “diktatul” post-Washington. Eu nu aș merge după fentele că americanii îi susțin pe Iohannis, pe Klemm și pe Birchall, ăștia toți sunt exponenții regimului democrat, respectiv Iohannis trâmbița Merkeliana. Parteneru’ strategic spune: Keep your friends close and your enemies closer. Dar voi analiza poziția SUA vis-a-vis de ăștia în alt articol.

Catindatul Diaconu, sau “de la Președintele jucător, la Președintele actor”

Screenshot_2019-08-26-20-16-53-569_com.android.chrome
Este un oponent redutabil, care se tureaza la maximum în campaniile electorale. Sigur că planează asupra lui fel și fel de trădări din mandatul său de europarlamentar, dar masa de votanți nu urmărește aceste aspecte. Am văzut deja că rețeta “actorul” a funcționat de minune în Ucraina, unde influența Rusiei este mare, nu ca în cazul României. Trendul pentru candidații la Prezidențiale, la nivel global, este unul de tipul “omului nou, independent”, eventual și oropsit de sistemul judiciar, sau de cel politic. Vom vedea, oricum, Diaconu nu le pune probleme doar independenților, ci mai ales celor deja cunoscuți în spațiul public.

2 thoughts on “Împăratul e Gol!

  1. Un pic de fractura – inteleg, sistemul vrea sa scape de Garbovan deci alde, deci proro deci etc- de ce ar activa un candidat atat de periculos electoral precum Diaconu??? De ce au fost activate toate oficinele? De ce au fost activate aceleasi mesaje? Diaconu are ARO vechi cu care va impanzi tara, pentru ca intr-un cuvant are priza uriasa la electorat… deci, de ce?

    1. Da, imaginea este una tot pe stilul Basescu, omul simplu, dar rasat, omul cult, dar modest, omul patriot dar deschis la progres(ism). Pentru ca Barna a esuat in misiunea de a ciordi suficiente voturi de la pnl-psd. a creat valul propice pentru “oameni noi in politica”, dar nu-l poate sustine, el avand bube cu afacerile sale. Scopul e Iohannis-Barna finala

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: