Deutsche Bank, în pragul falimentului!Economiile europene în pericol!

Deutsche Bank, una dintre cele mai mari bănci din Europa, a cerut, recent, câtorva sute de manageri să renunțe în mod voluntar la primirea salariilor lor lunare, respectând programul băncii pentru a încerca să reducă pierderile. Oficial, managerii au renunțat, voluntar, la salariile respective, renunțând la câștigurile personale pentru a încerca să-și salveze propriile locuri de muncă.

După cum a explicat directorul executiv al băncii, Christian Zeving, „această decizie face parte din programul de reducere a costurilor”. Deutsche Bank se află în mijlocul unui program dificil de austeritate pentru a încerca să-și echilibreze finanțele după câțiva ani de pierderi. Doar în primul trimestru al acestui an au suferit pierderi de peste 5.6 milioane de euro. Până la sfârșitul anului 2022, banca intenționează să reducă numărul de locuri de muncă cu normă întreagă cu aproximativ 18.000 de angajați.

Donate to support independent journalism! https://www.paypal.me/IoefinaPascal?locale.x=en_US [wpedon id=534] Donați pentru a susține jurnalismul independent!

Începând cu criza din 2008, care a zguduit bazele sistemului financiar, Deutsche Bank a trecut printr-o criză constantă, fiind nevoit să-și echilibreze finanțele pentru a supraviețui. Cu toate acestea, situația a început să se agraveze considerabil începând cu 2016, când a adăugat o pierdere netă de aproape 7 miliarde de euro.

Jeffrey Epstein

Oficialii americani consideră că Deutsche Bank a fost implicată în frauda financiară a lui Jeffrey Epstein, care a fost arestat pentru acuzații de trafic de persoane în scopul exploatării sexuale. Banca nu numai că i-a oferit împrumuturi uriașe, dar a și deschis multe conturi bancare pentru el sub nume fictive. Potrivit New York Times, departamentul de servicii financiare din New York va anunța sancțiuni grave împotriva băncii germane înainte de sfârșitul lunii iulie, care, cu siguranță vor deteriora și mai mult starea financiară a băncii și va contribui la posibila falimentare a sa.

În prezent, DB este principalul susținător al economiilor europene, în ciuda fragilității și a dificultăților financiare. DB are multe bonusuri din Italia, Spania, Portugalia, România și alte țări europene. Cea mai mare teamă a acestor țări este că situația se lor financiară se va agrava agravare, sau vor intra în faliment, caz în care banca va fi obligată să vândă aceste obligațiuni la prețuri mici, pentru a-și achita datoriile, ceea ce ar putea să distrugă, în mod real, multe economii europene.

[wpedon id=534]